ДОНАЦИЈЕ

ms.btrudic@gmail.com

026 317490

ДОБРО ДОШЛИ У ОСНОВНУ МУЗИЧКУ ШКОЛУ “БОЖИДАР ТРУДИЋ”

НОВОСТИ

Video Heading

Синоћ је у нашем граду одржан концерт виолинисткиње Невене Паунић. Иако рођена у Берлину, Невена је одрасла у Паланци и своје прве музичке кораке је започела у Музичкој школи “Божидар Трудић”.

Није лако свирати пред домаћом публиком, али Невена је заиста била маестрална. Уз клавирску пратњу Данице Дујаковић музика се још више приближила Паланчанима.

Невенино образовње, концерти и даље усавршавање текло је овако:

Ниже музичко образовање завршила је у музичкој школи „Божидар Трудић“ 2015. године у Смедеревској Паланци у класи Иване Давинић. Похађала је средњу музичку школу „др Милоје Милојевић“ у класи Љиљане Ранковић, а потом уписала Факултет музичке уметности у Београду 2019. године. Тренутно је студент треће године основних академских студија, на студијском програму извођачких уметности-виолина у класи Гордане Матијевић-Недељковић.

Учествовала је на бројним музичким такмичењима, међу којима су најважнија: Међународни музички фестивал у Аранђеловцу-прва награда, Међунарнодно музичко такмичење у Сремској Митровици-друга награда, интернационално интернет музичко такмичење-друга награда,  Међународно такмичење ,,Art of string“-трећа награда, Лауреате и прве награде на школским такмичењима  у музичкој школи „др Милоје Милојевић“…

Њеном искуству у оркестарском свирању допринео је оркестар музичке школе „др Милоје Милојевић“, Крагујевачки оркестар, као и симфонијски оркестар факултета музичке уметности.

nevena koncert- muzička skola4jpg

Са симфонијским оркестром факултета музичке уметости концертирала је у сали словенске филхармоније у Љубљани, Teatro Zancanaro у Саћилу, Италији, као и у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Свирала је на концертима класе, отварањима концерата, попут СКЦ у Београду, Пароброду, Музеј града Крагујевца, Првој крагујевачкој гимназији…

Учествовала је на мајсторским курсевима (мастерклас) проф. Мирослава Павловића, др Дарка Коџаса, др Марије Мисите, проф, мр Марко Јосифоски, проф. Иван Оташевић.

Наша школа је заиста изнедрила пуно талената који сада свирају широм света, Невена је једна од њих.

Желимо јој пуно успеха у даљој каријери и захваљујемо се свима који су дошли на овај диван концерт и подржали Невену и Даницу.

Верујемо да ће Невена многим малишанима бити узор и мотивација да крену у музичке воде.

Наша школа вас очекује.